Dzięki technologii śliskiej powierzchni wytrawiane ostrza ze stali nierdzewnej są teraz bardziej ostre i bardziej efektywne dzięki czemu uzyskujemy więcej tarcia przy mniejszym wysiłku. Tarka posiada 4 ostrza o różnych powierzchniach, przydatnych w kuchni. Cztery strony tarki posiadają:
· Drobne oczka- idealne do tworzenia drobnej i jedwabistej konsystencji z suchych składników, takich jak skórka cytrusowa lub twardy ser. Wilgotne składniki, takie jak imbir, ogórek, czy jabłko tworzą konsystencję podobną do puree.
· Grube oczka – trą sery i warzywa w małe pasma. Konsystencja jest bardziej zróżnicowana niż w przypadku ostrz o drobnych oczkach.
· Bardzo grube oczka - do tarcia składników na duże pasma, które są idealne kiedy chcesz podkreślić smak poszczególnych składników takich jak ser cheddar lub marchewki w sałatce.
· Podłużne wąskie oczka – do szatkowania warzyw w długie, cienkie paski, idealne do dekoracji potraw
Dodatkowa tarka umieszczona w demontowalnej podstawie specjalna do ścierania świeżych korzeni imbiru (oddziela zbędne włókna).
Tarka posiada antypoślizgowe uchwyt i podstawę. Zalecane mycie ręczne.
Produkt opatentowany.