Przy pomocy aluminiowej łopaty z drewnianym uchwytem z łatwością wsuniesz do pieca i wyjmiesz z niego nie tylko prawdziwą, włoską pizzę, ale też wiele innych dań, w tym między innymi calzone, czyli duży pieróg z pomidorowo-serowym nadzieniem. Taka łopata doskonale sprawdzi się też do pieczenia gruzińskich placków chaczapuri, polskich cebularzy, jak również tradycyjnego chleba z idealnie chrupiącą skórką. Wystarczy delikatnie posypać powierzchnię łopaty mąką, by bez problemu wsunąć na nią surowe ciasto, a po upieczeniu wyjąć gotową potrawę z pieca na talerz bądź do pudełka na wynos. Nie musisz używać dodatkowych foremek, blach ani rusztów, a dodatkowo będziesz mieć możliwość przesunięcia ciasta w piecu w taki sposób, by było równomiernie wypieczone. Przekonaj się, jak wiele zalet ma takie narzędzie — zamów aluminiową łopatę do pizzy w sklepie online Galeria na Stole!
Dzięki tej poręcznej łopacie bezpiecznie wyciągniesz pizzę, chleb z gorącego piekarnika lub pieca. Narzędzie do pizzy wykonane zostało dobrej jakości aluminium a rączka z drewna dębu. Szeroki uchwyt zapewnia stabilny chwyt. Kiedy łopaty nie używasz, możesz zwiesić ją w kuchni, za uchwyt lub na skórzanym rzemieniu. Łopata sprawdzi się do pizzy o średnicy 30 cm